Kislány frizurák

Íme néhány izgalmas frizura, amit Pankának készítettem. Az első és második akár a reggeli rohanásban is elkészíthető, mert nem túl bonyolult, a harmadikkal akkor próbálkozz, ha több időd és türelmed van :)

1. Ennél a fonásnál leválasztottam egy vékony sávot, a homlok felett, fültől fülig. A maradék hajat be szoktam gumizni, hogy ne keveredjen bele a fonásba. Sima parketta fonást készítettem az egyik fültől elkezdve, át a fejen a másikig, majd végigfontam a copfot. A fonást feltekertem 'rózsa' szerűen és hajtűkkel rögzítettem.2. Az egyszerű lófarkat is fel lehet dobni fonással. Leválasztottam egy kis tincset és elkezdtem a parketta fonást, azzal a különbséggel, hogy csak az egyik oldalról vettem fel új tincset a fonatba, és nem húztam szorosra, hanem lazán hagytam. Ezzel a technikával körbe körbe haladtam a copfon. Ha szorosabbra fonom, akkor többször körbeérek mielőtt elfogy a haj.
Az első képen csak jobb oldalról vettem fel új tincset és lazábbra engedtem, a második képen bal oldalról vettem fel új tincseket és szorosabbra húztam.3. Ehhez a frizurához kicsit több türelem kell, modelltől és alkotótól is :). A fejtetőn leválasztunk egy copfot, körben, egy kb.tenyérnyi területről.  A parketta fonás úgy készül, hogy a hajat, kezdve a homlok közepétől végigfontam úgy, hogy bal oldalról a szokás szerint vettem fel a tincseket, a jobb oldalról pedig a leválasztott cofpból választottam le a tincset. Így fontam végig az egyik, majd, a másik oldalon is. A végeket egyesítettem egy vastag fonatban.
Ha rövidebb hajjal van dolgunk, akár körbefonhatjuk koszorúba, és eldughatjuk a végét a fonatban.

Megjegyzések