Osztályterem díszítés - Őszi és tavasz díszekMi alsós szülők gyakran kutatunk osztálydíszítő ötletek után a neten.

Na, ezt figyeljétek, milyen mutatós dolgot találunk ki tavasszal! Leírom az ötletelés folyamatát, mert innen látszik, hogy nem kell teljesen kész tervnek lennie, legyen egy alapötlet és attól függően, hogy milyen alapanyagot találunk hozzá, az alakítja, formálja a végeredményt. 

Ez a díszítés nyugodtan ráhúzható az őszre is, mert színes is és esős is. 

Az alapötlet, tavaszi eső az osztályban. Láttam egy fotót egy esernyőről aminek minden "sarkán" esőcseppek lógtak sorban. Ezt.

Mesa de regalos para baby shower decorada con paraguas adornado con guirnaldas. #DecoracionBabyShower:

  1. Innen indult az ötletelés. Tapasztalatom szerint a "belógatós" díszek a legmutatósabbak, így ez volt a cél most is. 
  2. Elmentem a legközelebbi kínaiba esernyők után kutatva és nagy szerencsémre pont volt 4 db színes, átlátszó, kicsit giccses - de sebaj, fidres-fodros OLCSÓ!!! esernyő. Kék-sárga-lila-rózsaszín. 
  3. Innen jött az ötlet, hogy szakadjunk el a kék cseppektől, legyen a mi esőnk színes! Lógjon minden ernyőről olyan színű csepp, mint amilyen maga az ernyő....sőt legyen olyan, mintha kioldaná a színét, a felsők sötétek, az alsók világosabbak. 
  4. Eső persze essen az ernyőn kívül is, így felfűztük a cseppeket damilra, és mint korábban a hópelyhet így a cseppek is sorban lógtak a plafonról, illetve a lámpatestekről. Minden sorban egy esernyő elöl, a sorban tovább olyan színű cseppek, mint az esernyő.

A Lidl-ben időnként árulnak olyan nagy köteg színes A4-es papírköteget, na ez is pont most volt, így viszonylag olcsón volt sok-sok színes lapunk, de sajnos lila papírok nem voltak benne, így a lila ernyőről zöld cseppek csepegnek :D

Na szóval nekiláttunk anyukák és megalkottuk a szivárványos esős 4.a osztályt. Sajnos nem túl jók a fotók, mert este volt és csak a telómmal fotóztam, de azért így is látszik, hogy igazán látványos lett. Élőben még szebb!!

Nagyon egyszerű felakasztani a füzéreket úgy, ha a damil tetejére hurkot köttök, és egy szétnyitott gémkapoccsal egyszerűen felakasztjátok valahová, itt nálunk a lámpatestre. Az esernyők műanyag csúcsát férjem átfúrta és azt is damillal, erős, nagy, gémkapoccsal akasztottuk fel. (Férjem ötlete!)

Még egy tanács, ha valaki belevág és megvalósítja. Fontos, hogy szállításhoz, tároláshoz minden szál cseppjeit fektessétek egymásra és gémkapoccsal rögzítsétek, mert ha összegabalyodnak.... akkor .....nem lennék ott. Megjegyzések