Saját készítésű falióra ajándékba

Idén nyáron Krk Baska-n nyaraltunk és volt egy kis bolt ahol kézzel készült deko tárgyakat árultak. Vettünk is a mamiknak ajándékba egy-egy cuki díszt. Volt ott néhány falióra is ami nagyon megfogott. Mivel közel volt apukám szülinapja, így erősen gondolkodtam, hogy választok egyet neki. Végül mégse tettem, hanem galád módon "lekoppintva" a technikát, készítettem egyet saját magam, Isti hatékony közreműködésével :)
Az eredeti órák jóval kisebbek és egyszerűbbek voltak, néhány tengerparton lévő házzal, toronnyal. Az enyém elég nagy lett, olyan 60cm magas.  Én Gyékényest illetve a tavat szerettem volna megjeleníteni és körülötte lévő kis nyaralókat.


Isti kerített nekem hozzá egy alapot, egy szélezetlen tölgy deszkát. Szépen megcsiszolta nekem és előre besüllyesztette hátul a képakasztókat.
Feldarabolt vékony léceket amiből a házak készültek. Ezekkel a kis házikókkal kezdtem. Akrillal festettem őket és alkoholos filccel rajzoltam az ajtókat, ablakokat.Elterveztem, hogy hogyan helyezem el rajta a házikókat, hol lesz az óra stb és nekiláttam a deszka lefestéséhez. Akrillal festettem itt is. Elöl a tó aztán felfelé egy kis ég, felhők, majd átmegyünk éjszakába vagy az űrbe :)  mivel sok hely volt. Az a kis lyuk, már az óra helye. A deszka oldalait is lefestettem persze.Valami hiányzott a tetején...a gyerekekkel átvizsgáltuk a hazahozott tengeri kavicsgyűjteményünket és kiválasztottuk a leglaposabb és legkerekebb és legnagyobb kavicsunkat. Ebből készítettem egy napholdat ... vagy ... holdnapot, ahogy tetszik. Nekünk tetszett és fel is került az órára.

Ha ilyesmire adod a fejed, akkor tudd, hogy felesleges előre átrajzolni alkoholos filccel (mint én), mert az arany és bronz lakkfilcek, úgyis elfedik. A végén elég átrajzolni a kontúrokat, amikor megszáradt a lakkfilc. A hold fehér lett, sajnos épp nem volt ezüstöm.

Az elemeket ragasztópiszollyal ragasztottam fel. Felkerült az óraszerkezet és kész is.

Megjegyzések