Kihívás - zentangle scrapbook layout


Biztos felmerül a kérdés, hogy mi is az a zentangle rajzolás. Meditatív firkálás, ami már művészeti ággá fejlődött. Nagyon sokan hódolnak ennek a szenvedélynek, korra, nemre, rajzos előképzettségre való tekintet nélkül. A szóösszetétel a zen az elmélyedésre, elcsendesedésre utal és a tangle (kusza, összevissza) pedig a különböző, ismétlődő minták, formák ötletszerű, kreatív rajzolására.
Aprólékos ábrák, sokszor fekete-fehér, de egyre többen rajzolnak színes, neon tollakkal. Az elkészítése nagyfokú figyelmet, koncentrációt igényel, de mégis az alkotás folyamata nagyon megnyugtató. Ellazulunk, kikapcsoljuk az agyunkat, miközben elmélyülten "firkálunk". 
Ezen az oldalon a háttér zentangle rajz. Pár hete készült. Megláttam a Pinteresten egy fekete-arany zentangle rajzot és annyira megtetszett, hogy nekem is bele kellett fognom egy olyasmibe. Persze, teljesen mást hoztam ki belőle, de pont ez a lényege ennek a műfajnak. Szabad alkotás, úgy ahogy jól esik, amerre visz a kezed-szíved-agyad....

Late night detailing. Using 0.1mm UniPin Art FineLiner // #mandala
Vettem egy nagy levegőt - mint mindig amikor a fehér papírra határozott vonalakat kell húznom - és belevágtam. Közben, ha megakadtam, kerestem olyan mintákat más rajzokon, amik tetszettek és ment is tovább a móka. Aztán félreraktam és most vettem elő, amikor megtaláltam a szerintem hozzá illő fotót és illett a szeptemberi Scrapfellow Kihívás kit néhány eleméhez, témájához. 
A képen Panka egy kimerítő iskolai nap után elszunnyadt a kanapén ülve, Mex kutyánkkal együtt. Nagy az elvárás az iskolában, a gyerekek fáradtak, pedig egy hosszú munkanap után még itthon is sokat kell tanulniuk. A komment most kivételesen a layout hátoldalára került. 

Megjegyzések