Gyuszi Papa gyümölcsei - scrapbook layout és process videóVan egy újabb oldalalm a Scrapfellow KOSZT áprilisi kitből. Amikor előkerült a téma, azonnal eszembe jutottak a festett gyümölcseim. Ismeritek Ohn Mar Win-t. Ő egy sikeres grafikus. Irtó jó kis grafikái, mintái vannak, abból a fajától, amire, ha ránézel az jut eszedbe, hogy ez nekem is menne. Ok tényleg viszonylag "könnyen" reprodukálható, na de az érdem kétségkívül azé aki kitalálja a dizájnt.
Szóval az ő munkáit nézve inspirálódtam és nekiálltam gyümölcsöket festeni. Van, ami olyan, mint az övé, de van olyan is amit én terveztem.
Ezekből a kis illusztációkból szokásom szerint vágófájlt készítettem és ezeket használtam fel az oldalhoz.

Van egy mappám a gépemben, ahol azokat a fotókat gyűjtöm, amiket oldalba szeretnék foglalni. Vince barack evős fotói is ott csücsülnek már régóta. Nyár volt, levettem róla a ruhát, csak a pelus maradt és úgy ette a hatalmas, lédús, édes barackot. Apukámnak (sok minden más mellett) van egy gyömölcsöse is, több barackfával. Innen a barack, de van ott cseresznye, meggy, sárgabarack, ringló,  szilva, ribizli, szeder, alma, körte, Vilmoskörte ( #alegfinomabb), mandula, lasponya, meg amit még kihagytam :) Mi is igyekszünk segíteni neki amikor tudunk, főleg a zöldségekkel, ott van egy saját részünk, amit mi művelünk.

Szóval ennyi a sztori, most pedig az oldal. A SilhouetteStudio programban, megterveztem az oldalon a szöveget. Olyan betűtipust kerestem, amiben az "a" betűk jó pocakosak, mert ide terveztem Vince fotóit tenni. Ezt aztán a géppel kivágtam. Az oldalt aztán rátettem egy másik mintás papírra a kitből, de úgy, hogy legyen köztük egy kis rés. A videón láthatjátok, hogy ezt hogyan értem el. Majd a gyülölcsöket tologatva, rendezgetve, kialakult az oldal.

Itt láthatjátok a videót a folyamatról, ha felmerül kérdés csak írjátok meg. 

Megjegyzések