Kézzel festett terrakotta virágcserepek

Íme legújabb dísze a házunknak :) Kézzel festett terrakotta cserepeim. Ismét Pinterest volt az ötlet forrása itt, de azért változtattam rajta a saját ízlésemnek megfelelően. Piros alapon fehér pöttyök -  ez biztos volt :) közé pedig egy olyan szín kellett, ami kicsit visszahúzódó, hiszen a túrórudi elég domináns.

Egyszerű terrakotta cserepeket vettem, egymásba próbáltam őket, hogy jól mutasson.

Érdemes alapozni belülről is, mert idővel lepereg a festék, mivel átszivárog a nedvesség és ledobja a festéket.
Fényes akril lakkot használtam, több rétegben. A pöttyöket pedig akril festékkel festettem. Sablonnal is lehet kísérletezni, de nekem jobb ötletem támadt: festőhengert vettem és a szivacsos részével óvatosan pöttyöztem. Ezt is több rétegben. Fontos, hogy jó tömör szivacs legyen, ne túl porózus, úgy élesebbek lesznek a határvonalak. Fel lehet vinni a végén színtelen lakkot is, ha nagyon jól akarjuk csinálni.

Fontos, hogy a rétegek megszáradjanak mielőtt következőt felvisszük. Kb. 10 perc alatt érintésszáraz, de az igazi tapadáshoz kell egy nap.

Köveket, vagy még jobb üres sörös dobozokat lehet használni, hogy a cserepek ne süllyedjenek meg. A fennmaradó részt töltöm csak ki földdel. Mára már akkorák a virágok, hogy a pici pöttyös cserepem szinte nem is látszik, lehet, hogy megemelem kicsit.

Igazán vidám színfoltja az udvaruknak, sokan megállnak megnézni vagy lefotózni :)