Kedvesség pedagógusnapra

A Pinterest-en kutattam ötletek után, hogy mivel lepjük meg a kedves tanító néniket, az 1.a. osztály nevében ...  Olyan ajándékot szerettem volna, amit saját magunk elkészíthetünk és viszonylag gyorsan, mert az idő sürgetett.

... Egyszerű terrakotta cserepeket vettem. Eredetileg táblafestékkel terveztem befesteni, hogy krétával lehessen írni rá, de csak nagy kiszerelésben találtam, és borzasztó drágán :(  Úgy gondoltam, hogy a fekete matt akrilspray is tökéletesen megfelel a célnak. Így is lett, de végül nem krétával írtam, rá, mert nagyon könnyen letörlődik, hanem ezüst lakkfilccel.

Maszkoltam a cserép testét, és először két rétegben fehér, majd sárga, fényes akrillakkal fújtam be. Azért kellett fehérrel is, mert a sárga nem fedett eléggé, és átütött a cserép barnás színe. A fehér lényegében lealapozta és így gyönyörű fényes, élénk sárga felületet kaptam. A rétegek felvitele között kell minimum 10 perc száradási idő!!

Mielőtt a sárga peremet maszkoltam volna, hagytam egy éjszakát száradni, mert a ragasztószalag valószínűleg leszedte volna a friss festéket. De egy nap után már jól tapadt, így le mertem ragasztani, és befújtam a fekete, matt akrillal. Itt is több réteg kellett, hogy igazán szép legyen.

A perem mérőszalag mintáját alkoholos filccel rajzoltam meg. A masnit pöttyös anyagból varrtam és egy gombbal díszítettem.

Szívecskét készítettem PS-ben, egyik oldalán a tanár nénik tulajdonságaival, másik oldalon pedig a gyerekek aláírásaival. Ezt fotópapírra nyomtattam majd lamináltam.

A cserép bárki által könnyen elkészíthető, jópofa lenne sok kisebb cserép, fűszernövényeknek...
 És íme az eredmény! Ugye jópofa??!! Mégis kicsit személyesebb, mintha csupán a szokásos vágott vagy cserepes virág lenne :)


" Köszönjük a törődést ...    ... így biztos nagyra növünk!'    1.a. 2013.05.30.
Megjegyzések