Fali ékszertartó készítése

Régóta terveztem, hogy készítek egy falra szerelhető ékszertartót. Nyakláncaim, fülbevalóim folyton össze voltak gabalyodva, sokszor nem is maradt időm kibogozni őket az indulás előtti hajrában. Mire elkészítem a gyerekeket + időnként a férjet is, magamra alig marad időm. A család már úton az autó felé (hirtelen olyan sürgős elindulni), akkor apa visszakiált, hogy "anya gyere már, vagy te nem jössz??!!" Na szóval akkor még gyorsan kotord elő a ruhádhoz illő divatékszert a doboz mélyéről....többnyire inkább ott is maradt.

Láttam egy fotót egy nekem tetsző darabról, és még a télen el is készítettem István segítségével. Mivel tudtam, hogy ha Pannám meglátja hogy min dolgozok, ő is vágyni fog egyre, így neki is terveztem egy kisebbet.

Ezek itt az elkészült darabok.

Istinek felvázoltam, hogy mit szeretnék, megadtam a méreteket és ő elkészítette nekem a keretet fából. Ezt aztán lealapoztam világoskék festékkel, majd viaszgyertyával átdörgöltem a széleit, és egy kicsit a felületét is, majd krém-fehér festékkel átfestettem. Ezután dörzspapírral lekapargattam a festék egy részét. Mivel viasszal kezeltem előtte így könnyebben lejött a festék. Ezzel a technikával, úgy néz ki a fa felülete, mintha régi lenne. Antikolás. Panna ékszertartóját nem antikoltam, hófehérre festettem két rétegben, valamint piros lett a szívecske belseje.


 Farostlemezt bevontam ezzel a szívecskés textillel és ez került a felső nagyobb ablakba. Az alsó ablakba pedig csipketerítőt feszítettem. Ide lehet akasztani a fülbevalókat.
Nemrég találtam rá ezekre a porcelán fogantyúkra, amik igazán feldobják a látványt, ezekre akasztom a nyakláncokat.


Pannám darabjára kitaláltam egy hajpánt tartót is, mert nála meg a hajpántok álltak garmadába. Piros pöttyös szalagot, ragasztópisztollyal úgy ragasztottam fel a keret oldalára, hogy a pántokat egyenként bele lehessen fűzni. Készítettem még rá két textilvirágot dísznek.
Mikulás ajándéknak kapta tőlünk, bár akkor még nem volt kész teljesen, de így nagy volt az öröm.


Megjegyzések