Páva jelmez DIY farsangra!

Panka farsangra újabb kihívást talált nekem. Páva jelmezt kellett készítenem.

Panna nagyon szeret szép jelmezekbe bújni (mit a legtöbb gyerek), és nekem is örömet jelent elkészíteni, amiben ő is részt vesz. Közösen kutatunk a neten ötletek után és segít a megvalósításban is. Amikor nekiállunk, még nem tudjuk biztosan mi sül ki belőle. Alkotás közben alakul, új ötletek jönnek, másokat elvetünk. Kialakul egy elképezés, aztán ki kell találni, hogy azt hogyan valósítsuk meg. Máskor találok valahol egy tárgyat (pl. tollas legyező, amiből a páva farokdísze lett) és az vezet tovább, készítés közben fejlődik, alakul.
Szerintem ez a kreativitás, ami tanulható és átadható a gyerekeknek, ha közösen alkotunk ... bármit ... mondjuk farsangi jelmezt. Nem kell, hogy tökéletes legyen, akkor is mi csináltunk! Én ne féljünk, nyugodtan lopjunk ötleteket, technikákat, a mienk úgyis eredeti és összehasonlíthatatlan lesz.

Szóval kutattunk a neten ötletek után, olcsó alapanyagok, pávatollak után. Sőt ezzel kezdtem az egészet, azt mondtam Pankának, hogy akkor lehet páva, ha sikerül megfizethető pávatollakat szereznem. A szép hosszú, nagyfejű tollakat aranyárban mérik. Valahogy felbukkant egy bolt, ahol akciós tollakat hirdettek. Meg is rendeltem úgy 30 db-ot, tényleg nem volt drága, de nagy csalódás ért, amikor megkaptam a csomagot. Pici fejű, nagyon rövid nyelű tollak voltak, sok sérült....de mire is számítottam ennyiért..mindegy, majd megoldom ... nekiláttam.

Tüllszoknyát készítettünk "pávás" színekből. Az ősztündéres posztomban olvashattok egy útmutatót tüllszoknya készítéséhez.A pávás szoknyánál is több rétegben fűztem fel a tüll szálakat. Mindegyik réteg más színű.

Elöl pufi, tütüs, rövid szálakkal. Hátul szép hosszúra hagytam, ami talán erősíti a pávajelleget.
A felsőbb rétegek rövidebbek az alsónál így alakult ki a lépcsőzetes forma.
Célszerű eleve figyelni erre a szálak vágásánál, de a végén, amikor kész van is lehet még alakítani rajta, egyszerűen rövidebbre vágjuk ahol úgy érezzük.Nagy mázlim volt, mert pont árultak olcsó színes tollakat (kik), amiket ragasztópisztollyal ragasztottam a tüll szálak végeire. A maradék pávatollakat a szoknya tetejére ragasztottam,  ahol jól látszanak.Az előbb említett üzletláncnál sikerült egy tollas hajcsatot és egy melltűt vennem, amit tovább díszítettem színes tollakkal, pávatollakkal, és színes strasszkövekkel. A melldísz egy egyszerű liláskék felsőre került.

Mikor mindez megvolt, úgy éreztem, hogy ez így nem teljes, kell még valami, és ez a valami a páva farokdísze. Azt találtam, ki hogy egy tollas legyező lesz az alapja. Azért ez, mert erre bukkantam a színes tollak mellett és persze nem hagytam ott. A rövid pávatollaimat egyenként ráragasztgattam hurkapálcákra, amit előzőleg lefestettem zöldes szürkére, hogy beleolvadjon. Ezeket a pálcákat aztán rádolgoztam a legyezőre, néhány színes toll kíséretében. Majd az egészre fekete gumiövet ragasztottam (a ragasztópisztoly nagyon jó barátom :) Tépőzárral rögzíthető a gyerkőc derekára, és tánchoz könnyen levehető.

A smink is pávaszínes és csillogó és így lett teljes a jelmez.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése