Ősztündér jelmez DIY farsangra!
Panka tavaly kihívás elé állított. Ragaszkodott hozzá, hogy ő bizony ősztündér szeretne lenni. Addig, addig emlegette, míg végül én is lelkes lettem és belevágtam. Elsőben Monster High Operetta volt, ekkor tanultam meg tüllből tütüt készíteni, így az ősztündérnek is tütü készült.

A Youtube-on több oktatóvideó is található. A legtöbben egy egyszerű gumiszalagra készítik. Én viszont egy másik lehetőséget választottam, amikor is a tüll vagy akár organza csíkokat lyukacsos fejpántra fűztem. Erre gondolok, több helyen lehet venni.Amint látjátok itt az alsó sort muszlin anyagból készítettem. Volt valahonnan maradék anyagom, így felhasogattam és az lett a tütü első, alsó sora. Ez nem olyan légies és merev, mint a tüll, de így is szép lett a végeredmény :)

Ha csak tüllt használtok így néz ki. Ez az idei jelmez része...igen....idén is tüllszoknyát készítettem :)
15 cm széles csíkok kellenek. A csíkok hossza attól függ, hogy milyen hosszú szoknyát szeretnél. Minél rövidebb, annál jobban kiáll, annál légiesebb, de ha hosszú az is nagyon szép!!!  Ha az alsó sor picit hosszabb, és a második rövidebb, a harmadik még rövidebb, akkor igazán pufi tütü lesz belőle!!

Szóval egy 30 centis szoknyához 60cm-es csíkok kellenek.  


A csíkokat félbehajtjuk és átfűzzük az egyik alsó lyukacskán. Kívülről fűzzük át, majd az áthúzott hurkon keresztülhúzzuk a végeket. Így egy "csomó" keletkezik. A képekkel talán jobban érthető. Nem kell nagyon szorosra húzni.
A következő sor a csomók fölé kerül, tehát a csomók felett kis fekete kockák vannak, amik felett újabb lyukkacsák - na oda kell fűzni a második sort. Ugyanígy a 3.sor. Elég 2 sor is, ha nem akarsz olyan dús szoknyát.

A kész szoknyát aztán lehet tovább díszíteni. Panna ősztündér jelmezéhez falevelekre volt szükségem. Eszembe jutott, hogy kínai boltokban szoktak árulni művirágokat (brrrr) De most pont erre volt szükségem.

Emlékszem, mikor felfedeztem a zöldes, sárgás levelekből álló borostyánfüzért, fel is kiáltottam "Ez kell nekem". érdekes pillantásokat kaptam az épp arra sétáló fiatalembertől...

Otthon aztán nekiestem és élvezettel leveleire cincáltam!
Ezekkel a levelekkel díszítettem a felsőrészt, ami egy használt póló volt, a tütüt, a karperecet, a fejdíszt és a kis kosarat is amibe beletettük a maradék leveleket. Jó nagy füzér volt :) !! És igen, még a szárnyakra is jutott belőle.

Panna ősztündér felsője így sikerült. Díszítettem strasszokkal is, a leveleket pedig egyszerűen ragasztópisztollyal rögzítettem.A szoknya derekát is tovább díszítettem a levelekkel.

Kosárka és karperec. A fejdísz megérne egy külön posztot. Egy régi fejpántra dolgoztam rá a leveleket, díszeket, valamint vékony drótra ragasztott filc levélkéket, amik mintha "röpködtek" volna a feje körül. Ez volt a kedvencem :)

A lényeg persze a szárnykompozíció volt... Most így visszagondolva, nem is tudom hogyan szakítottam időt ennyi mindenre...
A szárnyakhoz Isti drótot hajlított, és felhasználtam egy régi ajándékba kapott tündérszárnyat is. A narancssárga egy régi harisnya, a zöld és a piros pedig tüll. Összevarrtam őket, meg ragasztottam, és a varratot az őszi levelekkel takartam el. Gumipánt tartja a hátán, mint egy hátizsákot.